Biografía
Carme Tulon i Arfelis neix a Almacelles (Segrià). Als tretze anys, amb la seva família es trasllada a Barcelona.

Als dinou anys comença a treballar com a telefonista i, al cap de sis mesos, tenia nòduls vocals i una considerable disfonia.

Una amiga li va parlar de la impostació de la veu i li va presentar qui havia estat la seva professora de cant, Genoveva Puig.

Carme Tulon va començar a practicar educació vocal i al cap d'uns mesos podia treballar amb una comoditat laríngea desconeguda, a més de poder cantar: una altra de les seves passions.
Després d'aquesta experiència no va tardar a enamorar-se de la bellesa i els misteris de la veu humana.
Durant deu anys va estudiar cant amb l'esmentada professora Genoveva Puig, així com Tècniques Vocals diverses.

Va estudiar música al Conservatori del Liceu de Barcelona (ciutat on viu i treballa).

De la mà del doctor Campmajó, otorrinolaringòleg ja desaparegut, va entrar al Departament de laringologia de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau de Barcelona on, durant cinc anys, va obtenir un profitós aprenentatge en aquest camp.

Posteriorment va estudiar logopèdia a l'Escola de Patologia del Llenguatge, (logopeda col·legiada nº 49). Es va formar com a massatgista a l'Escuela Española de Quiromasaje. Té la titulació de Tècnic Sanitari. I, el doctor Joaquim Cuchillo, psiquiatre, la va introduir en els coneixements bàsics de la psicologia.
Durant molts anys ha ofert conferències, cursos i tallers en relació a la veu com a element sonor, la seva patologia i la seva reeducació o rehabilitació.
El temps que la professió li deixa lliure, conrea la poesia i la narrativa; camp en què ha obtingut diversos guardons. La seva llengua d'expressio és, generalment, el català, tot i que també escriu poesia en castellà.